בקשת סליחה במסרון

חדשות כיפה הרב דוד לוי 28/09/14 11:36 ד בתשרי התשעה

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב, שאלתי את הרב לפני כמה שנים האם מותר לבקש סליחה ב-SMS והרב ענה לי "אני חושב שבקשת סליחה צריכה להיות ביחידות ופנים אל פנים ובאופן המאפשר לצד השני לומר אם הוא סולח וכד'."

רציתי לשאול את הרב אם אוכל לקבל היתר אם זה מקרים שמביכים אתי מאד אז לכתוב ב-SMS וגם לחכות לתשובה האם הסליחה שלי התקבלה?

תודה רבה!

תשובה

שלום לך

1. אין כזה 'היתר של רב'. הרב לא ממציא שום דבר ולא יכול להתיר את האסור.

2. בקשת סליחה צריכה לכלול את אי הנעימות שבבקשה ובעיקר את האפשרות הנוחה למבקש לומר שאינו מוחל.
אם אין לו אפשרות כזו - יש לשער שגם אמירה מפורשת שלו שהוא מוחל אינה מועילה.

[כל מי שמבקש מחילה בפרהסיה או בלחץ זמן או במקום בו הנפגע לא מרגיש בנוח לומר שאינו מוחל הרי שבמקרים רבים הוא גורם לנפגע לאי נוחות ואולי גם לשקר ולומר שהוא מוחל ובמציאות זה לא נכון]
מצב זה עלול להשאיר אותך במצב בכך שהנפגע לא מחל והפוגע חושב שהוא מוחל ולכן אינו ממשיך לפייסו.

גמר חתימה טובה
דוד לוי