שם לילד ע"ש נפטר בגיל צעיר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 28/09/14 10:19 ד בתשרי התשעה

שאלה

שלום הרב,

רציתי לברר האם מותר לקרוא ע"ש אב שנפטר צעיר (פחות מ 60) כשם שני (יוסף. ושם ראשון ינון) או שעדיף לשנות מעט מהשם (למשל ל-אביאסף- גם כשם שני)? בהנחה ומשתמשים בשני השמות..

והאם מותר לקרוא לבת ע"ש האב עם אותיות המילה "אבי" (למשל שם שני- אביטל) או שלא רצוי לקרוא לבת ע"ש גבר?

ואיזה שם טוב יותר לבת- מור או מעין?

תודה

תשובה

שלום לך

אין בעיה לקרוא על שם הסבא שנפטר בגיל כזה גם לא שם ראשון ויחידי.

מי שנפטר בצעירותו - קוראים בשמו ומוסיפים לו שם אחר.

אין בעיה לקרוא לבת על שם סבא שלה. כמובן שבמקרה כזה משנים זאת לשם של בנות.

תמיד יותר טוב לקרוא על שמות אמותינו מהתנ"ך או אמותינו מהמשפחה

גמר חתימה טובה
דוד לוי