שנה שנייה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/09/14 22:37 ג בתשרי התשעה

שאלה

שלום הרב,

שאלה שמעסיקה אותי זמן רב, סיימתי שנה שירות לאומי בפנימיה של ילדים בסיכון. זוהי הייתה שנה מדהימה,מאתגרת ומספקת.

כעת אני עושה שירות לאומי בגן חינוך מיוחד , אני מרגישה שאין בי את הכוחות לשנה שנייה. מן תחושה שמיצתי את השירות,ופחד להתאכזב משירות שלא יהיה לי טוב לאחר שנה שהייתה לי ב"ה מעולה.

כמו כן,אני רוצה להתחיל את הלימודים האקדמיים שנה הבאה מכיוון שהוריי במצב כלכלי לא טוב ולכן הם רוצים שאתחיל לימודים כדי שזה יעזור לי לעתיד. ההתלבטות היא האם לקחת שנה לעצמי- פסיכומטרי,עבודה,מדרשה והתנדבות, או שאעשה שנה שנייה ,אולי גם כדאי בגלל ההטבות ? תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפי דעתי מי שמאמינה בחובה לפעול למען העם והארץ כל החיים, יכולה להסתפק בשנת שירות אחת (ואפילו לוותר על השנה האחת אם יש צורך אמתי). בידיעה שממילא תמשיך לתרום למען העם והארץ עוד שנים רבות, כל ימי חייה.

נ.ב.
כשחושבים על שירות לא מחשבים הטבות. מי שחושבת על ההטבות מתייחסת לשירות כמו שנת עבודה ומחמיצה את כל הרעיון היפה והנכון.