ראש השנה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/09/14 21:40 ג בתשרי התשעה

שאלה

היי שבוע טוב ושנה טובה

יש לי שתי שאלות שאני מאוד אשמח אם תענה לי :

1.שמתי לב שבראש השנה לא אומרים הלל ,הרי זה בראש חודש ובטח שבראש השנה שזה ראשי חודשים ,אז למה לא אומרים הלל בראש השנה ?!

2.מה המקור של התשליך שתמיד עושים ?!

תשובה

שלום לך

1. חכמים קבעו שלא ראוי לומר 'הלל' בראש השנה בשעה שספרי חיים ומתים פתוחים.
זה הזמן לכובד ראש ולא לשירת הלל (אם הוא לא נאמר בשירה הרי זה חסרון משמעותי)

גם אכילה ושתיה ולבישת בגדים בראש השנה צריכה להיות באיפוק מאימת הדין.

כל עניני ראש חודש נדחים בראש השנה. אפילו הקרבן מוזכר בתפילת מוסף רק ברמז.
הקב"ה קרא לראש השנה 'כסה ליום חגנו' ומכאן למדו שעניני ראש חודש למרות שהם קיימים הם 'מכוסים'.

2. עיין בספרי מנהגים.
העיקר כוונת הלב והתפילות הנאמרות בהזדמנות זו

שנה טובה ומרוממת
דוד לוי