דחוף! משבר!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/09/14 20:14 ג בתשרי התשעה

שאלה

שלום הרב,

אבי כהן ואימי חזרה בתשובה לפני הנישואין. אני חוששת כי אימי היתה עם גוי לפני שהורי התחתנו.

כששאלתי אותה על כך לא קיבלתי תשובה חד משמעית. תוכן התגובה וסגנון התגובה רק הגבירו את החשש שלי.

מה עלי לעשות?? אני קרועה. אם הדבר נכון זה עלול להרוג את אבי (פשוטו כמשמעו) ואחי, ולגרום להרס למשפחה כולה- המצומצמת ומורחבת.

לא שיתפתי אף אחד בחשש שלי, מכיוון שאני יודעת את חומרת ההשלכות והמשבר שיהיה אפילו רק בגלל העלאת הנושא.

אני לא יכולה לשאול את אימי ולצפות לתגובה אמיתית.

ברור כי לפני נישואי כהן בודקים ברבנות כי האישה כשרה לנישואין. עד כמה מבררים? והאם אפשר לסמוך על הבירור שנעשה כשהורי נישאו?

אני במצוקה אמיתית,

אנא, מה עלי לעשות??

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זו שאלה מורכבת מדי לבירור באינטרנט.
תפני אל רב קהילה שלכם או לרב אחר שאת מכירה כדי שישמע ממך ויחליט כיצד לפעול.
בינתיים אל תנסי לברר את האמת מאמא שלך ולא מאף אחד אחר מפני שאת עלולה לגרום נזק רגשי או הלכתי.