איוב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/09/14 19:39 ג בתשרי התשעה

שאלה

שלום,

בספר איוב בפרק האחרון: 42, פסוק 4, איוב אומר לאלוהים: "שמע נא ואנכי אדבר,אשאלך והודיעני", אבל אני לא מוצאת את השאלה והתשובה. הפירוש המקובל אומר שזו חזרה על מה שאמר אלוהים לאיוב קודם: "אשאלך והודיעני" אבל אין התייחסות כלל לעובדה שאיוב מבקש* זאת וגם אומר אנכי "שמע-נא ואנכי אדבר, אשאלך והודיעני".

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לאורך כל הספר איוב פנה בטענות שונות אל ד' וממילא ציפה לקבל עליהן מענה. כגון

פרק יג
יט מִי הוּא - יָרִיב עִמָּדִי? כִּי עַתָּה - אַחֲרִישׁ וְאֶגְוָע!
כ אַךְ שְׁתַּיִם אַל תַּעַשׂ עִמָּדִי! אָז מִפָּנֶיךָ לֹא אֶסָּתֵר!!
כא כַּפְּךָ מֵעָלַי הַרְחַק, וְאֵמָתְךָ - אַל תְּבַעֲתַנִּי.
כב וּקְרָא - וְאָנֹכִי אֶעֱנֶה, אוֹ - אֲדַבֵּר וַהֲשִׁיבֵנִי:
כג כַּמָּה לִי עֲו‍ֹנוֹת וְחַטָּאוֹת? פִּשְׁעִי וְחַטָּאתִי - הֹדִיעֵנִי!!
כד לָמָּה פָנֶיךָ תַסְתִּיר, וְתַחְשְׁבֵנִי לְאוֹיֵב לָךְ?

פרק כג -
ג מִי יִתֵּן יָדַעְתִּי וְאֶמְצָאֵהוּ, אָבוֹא עַד תְּכוּנָתוֹ. ד אֶעֶרְכָה לְפָנָיו מִשְׁפָּט, וּפִי אֲמַלֵּא תוֹכָחוֹת. ה אֵדְעָה מִלִּים יַעֲנֵנִי, וְאָבִינָה מַה יֹּאמַר לִי.

מפרק לח ד' משיב לאיוב.
בפרק מב איוב משיב ואומר ל-ד' שמענה ד' שינה את ההסתכלות שלו ופתר את הקשיים שלו.