איך אוכל לעשות זאת?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/09/14 17:50 כט באלול התשעד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

יש משהו שאני ממש רוצה לקבל מקב"ה, אני חושש שגם אם ארבה מאוד בתפילתי הדבר לא יעזור. איך אוכל לדאוג שהדבר יקרה ?

הדבר שאני רוצה לבקש הוא דבר שייתכן ולא אפשרי בדורנו אבל למרות זאת רצוני גדול, מה אוכל לעשות? (לדוגמא להרבות בלימוד תורה)

תודה וחג שמח!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הקב"ה הבטיח לאברהם אבינו את ארץ ישראל, למרות זאת כאשר מתה שרה אברהם עכב את קבורתה. הוא ידע שלמרות שהוא פוגע בכבודה זו ההזדמנות שלו לקנות בעצמו חלקת קבר בארץ ישראל.

גם ליעקב הבטיח הקב"ה שמירה והגנה ובכל זאת יעקב פועל בשיקול דעת ותושיה מול לבן.
לקראת המפגש עם עשיו יעקב שוב מתפלל אבל לא מסתפק בתפילה ונערך גם לדורון ומלחמה.
מכאן למדנו שלא די להתפלל צריך לנקוט בכל הדרכים האפשריות להשיג את המבוקש.
ואחרי הכל יש לקבל באהבה כל תשובה שד' יתן - אם כן ואם לא.

תן דעתך:
לפעמים אנחנו מתפללים על דבר שמזיק לנו. עליך לבדוק אם הבקשה שלך היא בכלל לטובתך האמתית?
נניח שאתה מבקש מהקב"ה שיהיה לך אופנוע לרכיבה והקב"ה מונע זאת ממך כי הוא חס על חייך...

לדוגמה שלך: אולי הכשרון שלך אינו בלמוד תורה אלא בארגון מפעלי חסד ואם תתפלל על כך תעשה חיל.