ללא נושא מסויים...

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/09/14 11:51 כט באלול התשעד

שאלה

שלום, דיברתי לאחרונה עם אדם חילוני ואני דתיה. מהשיחות שלנו יש לי שתי שאלות.

1. איך לא לגרום לו (וגם לי) להגיע לידי כפירה? אני לא חושבת שהוא אתאיסט אבל הוא לא דתי...

2. דיברנו על הפרשת חלה והוא שאל אותי למה זורקים את ההפרשה ולא נותנים אותה לעניים, וזה כביכול בזבוז אדיר של אוכל כי זה כמויות שמצטברות... אני חושבת שהוא בהחלט צודק, ולכן אנישואלת כאן את השאלה כי אין לי תשובה... ואני גם רוצה לצרף לשאלה הזאת את עניין הפרשת תרומות ומעשרות... וכמו כן, מה עושים במאפיות או במקומות שמוכרים ירקות? שם הרי יש כמויות עצומות של בצק/ירקות ולזרוק את זה לפח זה ממש בזבוז... אז מה עושים שם?

תודה רבה ושנה טובה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. השיחות שלך מעידות שאת מושפעת ממנו יותר ממה שהוא מושפע ממך. לכן תמליצי לו לפנות למסגרות לימוד באזור מגוריו ותנתקי את הקשר אתו.

2. השאלה השנייה שלך מצביעה על ההשפעה שהוא משפיע עליך. את כותבת: "בזבוז אדיר... לא נותנים לעניים".

לידיעתך - הפרשת חלה היא כזית מכל כמות של עיסה. כך שגם במאפיה אין "בזבוז אדיר".

לא כל דבר קשור לעניים - את מוזמנת לתרום את חלקך לאחת מאגודות החסד הרבות, מתוך העולם הדתי, שמסייעות לנזקקים.

בהפרשת תרומות יש כמויות רבות, מצאו לכך פתרונות כדי למנוע השחתת היבול.
לדוגמה - מתוך אתר המועצה הדתית תל אביב -
הסחורה המופרשת מועברת לספארי בר"ג, והתרומה מיועדת לבעלי החיים במקום. על פי ההלכה אסור לאכול תרומה, אולם ניתן להאכיל פירות וירקות שהן תרומה לבעלי חיים של כהן. משום כך החכירה הנהלת הספארי את הגן לאחד הכהנים (בתאום עם המחלקה) כך שכל בעלי החיים הן למעשה רכושו של הכהן, וכך יכולים בעלי החיים בספארי לאכול את התרומות והמעשרות.

שנה טובה!