שימוש בתוכנות שונות שהורדו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/09/14 16:30 כז באלול התשעד

שאלה

חקרתי לאחרונה את נושא ההורדות הלא חוקיות והבנתי שיש פה חשש גזל ויש להחמיר.

עכשיו מה לגבי קבצים שונים(משחקים, תוכנות או סרטים) שהמעשה נעשה וכבר התקנתי והשתמשתי בהם? אני צריך למחוק אותם? יש לציין שמדובר בקבצים בבעלות לא יהודית ובניגוד לסרטים שאותם יתכן והייתי קונה ע"מ לראותם בפעם הראשונה(ולכן אמחק את כולם) אין ספק שאת השאר לא הייתי טורח\מסכים לקנותם כך או כך(יש תחליפים חינמיים\לא נחוצות במיוחד\מותרות לשעות הפנאי - כמו משחקים)

שאלה נוספת במחילה: מאיזה צד באה חומרת האיסור בקניין רוחני של גוי לעומת זה של יהודי?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני מוכן למצוא לאנשים הקלות כדי לאפשר דברים טובים:
להקל בכשרות כדי לארח או להתארח אצל יהודים ממגזר אחר.
להקל בהוצאות מצווה למי שפרנסתו קשה.
להקל בשבת למי שמשרת בצבא או בבית חולים.

אבל אינני מוצא כל טעם אפילו לדון אתך בחיפוש הקלה לגנבה. לא מיהודי ולא מגוי.
אני במקומך הייתי מתבייש לשאול שאלה כזאת.
תזכר בהפטרה של יום כיפור שקרנו אתמול (ישעיהו פרק נח):

הלוא זה צום אבחרהו פתח חרצבות רשע התר אגדות מוטה ושלח רצוצים חפשים וכל מוטה תנתקו
הלוא פרס לרעב לחמך ועניים מרודים תביא בית כי תראה ערם וכסיתו ומבשרך לא תתעלם
אז יבקע כשחר אורך וארכתך מהרה תצמח והלך לפניך צדקך כבוד ד' יאספך