פרי עץ הדעת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/09/14 14:06 כז באלול התשעד

שאלה

שלום וברכה.

במסגרת הלימוד של תחילת של ספר בראשית, הגענו לסיפור אדם וחווה בגן עדן. אחד הנושאים שעלה לדיון הוא: איזה פרי בדיוק היה בעץ הדעת, ולמה התקבעה דעה מסויימת שמדובר בתפוח. הסברתי לתלמידים כי בגמרא היו דיונים ארוכים לגבי זהותו של הפרי, כאשר רוב הדעות נטו לתפוח או תאנה או גפן או חיטה. בנוסף, הסברתי להם כי אמנים רבים שציירו את סיפור גן עדן, ציירו תפוח בעץ שלהם וכך התקבע בתודעתם של רבים שמדובר בתפוח. אחד התלמידים שאל האם בגמרא או במקור יהודי אחר הייתה פסיקה חד משמעית לגבי זהותו של הפרי.

אשמח לדעת את התשובה.

תודה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפי היהדות יש מספר אפשרויות - התפוח לא ביניהן!
תפוח זו מסורת נוצרית - ואת ההסבר לכך צריך למצוא אצל חוקרי אומנות ונצרות.
רצ"ב קישור לדיון מסודר ויפה בנושא היהודי

http://www.he.chabad.org/library/article_cdo/aid/1983473