הזמנת רב ידוע לחתונת ר"ת, נר שמיני של חנוכה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 22/09/14 05:06 כז באלול התשעד

שאלה

שלום רב,

אני ובת זוגתי מתחתני בע"ה בא' בטבת, נר שמיני של חנוכה, יום שלישי.

הייתי מעוניין להזמין רב ידוע ולכבדו במעמד.

כיצד ולמי ניתן לפנות בבקשה זו?

תשובה

שלום לכם ומזל טוב לחתונה,

הסדר הטוב במדינת ישראל הוא שהרבנות בה אתם נרשמתם לנישואין מפנה אותך לרב מטעמה שמגיע לערוך לכם את החופה ללא תשלום (למעט הוצאות נסיעה).

אם אתם רוצים שרב אחר יערוך לכם את החופה - אתם יכולים לפנות לכל רב ובלבד שיהיה מתוך רשימת הרבנים הרשאים לערוך חופה (כמו בתחומים רבים בהם צריך רשיון כך גם לעריכת חופה שהוא תפקיד חשוב ביותר - אחראיות לכך שהחתונה תתנהל על פי ההלכה ובסופה אכן תהיו נשואים כדת משה וישראל).

אם אתם רוצים להתכבד בנוכחותו של רב אחר, עליכם לפנות אליו ולקבל את הסכמתו.
מומלץ, כמו בכל עסקה, לסכם מראש ובצורה ברורה את כל התנאים. במקרה כזה, בו אתם פונים לשוק החופשי, רשאי הרב לבקש כל תשלום שהוא רוצה ועליכם להחליט אם הדבר מתאים לכם, כמו בכל דבר אחר בחתונה שאתם מזמינים בעצמכם. (כפי שאמרתי הרב צריך להיות 'מורשה' לערוך חופה).

סיכום
אתם פונים לרבנות בה נרשמתם שיפנו אתכם לרב מתאים,
או שאתם מחפשים בעצמכם מתוך מכרכם או מה ששמעתם.
בד"כ הרב יערוך אתכם שיחת הכרות לפני לתת את הסכמתו לערוך לכם את החופה.

בברכת שנה טובה ובהצלחה
דוד לוי