אטריות אורז

חדשות כיפה רבני כושרות 19/09/14 17:51 כד באלול התשעד

שאלה

ב"ה

שלום וברכה,

נשמח לדעת האם ניתן לקנות מקלוני/אטריות אורז מבחינת בישול נכרי?

האם יש כשרויות שבהן אפשר וכאלו שלא? (לספרדים)

והאם צריך לבדוק אותן מתולעים?

תודה רבה

תשובה

שלום

התייעצנו עם מומחה כשרות ולהלן תשובתו:

תהליך היצור של אטריות אורז הוא שמבשלים את האורז ואז תוחנים אותו ומעבירים אותו דרך מכבש Extruder כדי לייצר את הצורה.
כמובן, אורז דרוש בישול ישראל ועד עכשיו לא ראיתי שום אריזה של אטריות אורז שרשום עליו שנעשה בבישול ישראל. אני אפילו לא יורד לאיזה סוג בישול ישראל, לפי הרמ"א או לפי הב"י. הסיבה שהיצור נעשה ע"י גוים.
יש מוצר דומה שנקרה אטריות שעועית שנעשה מעמילן שעועית ולכן אין בעי-ה של בישול ישראל וזה כן כשר, אבל לא מחזיקים את המוצר הזה בהרבה מקומות, למרות שמצאתי לפעמים ברשתות דולות.