זימון לפני ברכת המזון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/09/14 17:29 כב באלול התשעד

שאלה

בס״ד

שלום לכבוד הרב,

אם אני בסעודת שבת לא רוצה לברך ברכת המזון מול מפה מלוכלכת אלא מול מפה נקייה, האם אני יכול לענות לזימון של כולם, ואחרי שהם יסיימו לברך להחליף את המפה ואז לברך? (אני כבר לא אוכל אוכל אחרי הזימון)

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מותר אפילו להמשיך לאכול אחרי הזימון. כאשר שלשה אוכלים ואחד מהם ממהר לצאת, הוא מזמן ומברך בקול את הברכה הראשונה של ברכת המזון. האחרים רק עונים לזימון ולא מברכים אלא מקשיבים לו. לאחר שהו סיים את הברכה הראשונה במילים 'הזן את הכל' השניים עונים אמן על ברכתו וממשיכים לאכול. כאשר הם מסיימים לאכול הם מברכים לעצמם.

אתה ודאי יכול להמתין עם הברכה שלך בדרך זו.