תרופה - כשרות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/09/14 22:13 כא באלול התשעד

שאלה

יש לי בעיות במעיים אז הרופא רשם לי תרופה בשם 'קראון 25000', לפני נטילת התרופה עיינתי בעלון המצורף וראיתי שכתוב "קראון 250000 מכיל פנקראטין המופק מרקמת לבלב של חזיר המוגדל לצרכי מאכל כמו בתכשירים מדווקים אחרים נמכילים פנקראטין ממקור חזיר".

השאלה היא האם מותר לי ליטול את התרופה היות שזה לצורך רפואה (נדובר בכדור שבולעים שלוש פעמים ביום)?

תודה רבה

תשובה

שלום לך

אין שום בעיה,
לבלב של חזיר אסור באכילה ואינו אסור בהנאה ולכן מותר להתרפא בבליעת תכשיר שהופק ממנו.

רפואה שלימה
דוד לוי

הערה -
אם יצליחו להשתיל לב חזיר באדם חולה לב - זה בודאי יהיה מותר.