שם לילדה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 16/09/14 19:06 כא באלול התשעד

שאלה

ערב טוב

אני עתידה ללדת בשבועות הקרובים בע"ה וכמובן שעניין השם כבר מציף אותנו.

אימי ז"ל נפטרה לפני כ6 שנים ועבורי הלידה הצפויה מעצימה את חסרונה לצידי.

הייתי רוצה לדעת האם טוב או לא לקרוא על שם מישהו שאינו נפטר בשיבה טובה. למעשה לא על השם המדויק שלה..הסיפור הוא כזה- לאימי קראו קרולין, בילדותה כשהייתה בגן ילדים הגננת החליטה כי השם הוא אינו יהודי ובגן החלה לקרוא לה בשם כרמלה, מאז כלל בני משפחתה קראו לה בשם זה. בקרב העבודה והחברים נקראה קרולין ועל ידי מקרוביה במשפחה נקראה כרמלה. עלה לי לראש לקרוא לביתי שתיוולד בעזרת השם בשם כרמל.. אמנם זה לא על שמה במדויק אך מסתתרת משמעות מאחוריה.

אימי נפטרה בגיל 57 עקב גידול לא סרטני בראשה, הייתה אישה צנועה ועוונה.

אשמח לדעת האם כדאי בכלל לקרוא על משמעות שם של אדם שאינו בין החיים ובפרט האם השם כרמל מומלץ.

תודה רבה.

תשובה

חשיבות גדולה להנציח את הדורות הקודמים וודאי את אמך.
כרמל פרושו טרי (ויקרא פרק ג), וגם שם של שני מקונות בארץ.
השם ראוי.
שתהיה לידה קלה!