חשש גזל בד' המינים

חדשות כיפה רבני כושרות 16/09/14 13:23 כא באלול התשעד

שאלה

שלום רב!

בכל שנה אנו רוכשים ארבעת המינים ולא מבקשים קבלות מס המוכיחים כי אגן הסחורה עברה את הנדרש על פי חוק

בשנה שעברה פשטה רשות המסים על סוחרים כפי שניתן לראות בקישור הבא: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000879989

עד אז חשבתי שהמדינה מעלימה עין, כעת אני חושש שמא נרכוש ד' המינים ללא קבלות יש חשש של גזול כאשר המס לא שולם.

האם אני חייב לחפש מוכר שמנפיק קבלות, האם בכלל יש דבר כזה?

תשובה

מצ"ב תשובת הרב לבנון:

שלום

א. ארבעת המינים - גזולים פסולים.

ב. העלמת מס או הברחה במכס, אינה הופכת את המינים לגזולים.
מינים אלו, נקטפו או ניקנו, והם שייכים למי שמביא אותם.
הוא חייב לשלם עבורם, אבל זה אינו מפקיע את בעלותו.

ג. הואיל וזהו חוב חיצוני לאוצר המדינה, אין כאן בעיה של "מצוה הבאה בעבירה".

ד. למעשה: יש להצטער על נסיונות העלמת מס או מכס.
אולם, הקונה, יכול לברך, ויוצא ידי חובה.