פגם הברית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/09/14 11:44 כא באלול התשעד

שאלה

שלום.

אני בן 27 נשוי עם ילד אחד.

כבר תשע שנים אני חולה בהתמכרות הנוראית של צפייה בתכנים לא ראויים באינטרנט וכתוצאה מכך אני גם פוגם בקדושת הברית ומוציא זרע לבטלה

אני מנסה בכל הדרכים האפשריות לעזוב את את זה, לברוח מזה. ללמוד תורה כדי להתגבר, למדתי גם את אשיב ממצולות.

אבל תמיד היצר מצליח להגיח ולפגוע בי.

אני מרגיש אובד עצות.

אני מרגיש שאני לא מאמין בשיפור שאני יכול לעשות, כבר מאות פעמים- נפלתי, קמתי, הבטחתי, התחרטתי, קבלתי לעתיד.

אבל תמיד אני נופל שוב חשוב.

אני כבר מיואש.

אני כבר לא יודע מה התרופה ואני באמת מרגיש שניסיתי הכל.

אני מקווה שהקב"ה רואה את מאמציי לחזור בתשובה כי אני כבר לא יכול.

בבקשה תעזרו לי מהר.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

'התמכרות' זו בעיה שיכולה להתרחש בתחומים שונים: הימורים; אלכוהול; עישון; אינטרנט
הבטחות לעצמך וכד' לא מצליחות לעמוד בלחץ הפנימי. התמכרות צריכה טיפול מקצועי.
אני מציע לך להיות אמיץ, להכיר בקושי שלך ולצאת למלחמה אמתית על החופש שלך, לגמול את עצמך מההתמכרות שלך. לשם כך אתה חייב לפנות לפסיכולוג.