מה עושים ?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/09/14 11:29 כא באלול התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני יוצאת עם מישהו .. אנחנו מדברים על חתונה באופן תאורטי (לצערי) האמת שדי אבד לי הסבלנות . אני בת 21 וחצי

דיברנו על נושא הילדים ואני לא ממש מעוניינת לחכות הרבה זמן בשביל להתחיל לחשוב על זה והוא לא מעוניין זה מרתיע אותו. וחשבתי לעצמי..

למה שאני אחכה לו? אני אקח כלכך הרבה זמן גלולות? זה לא מסוכן ?

אני גם שואלת בכללי .. אני בן אדם שממש משתדל לא לקחת כדורים ונראה לי לא פייר שכל חיי אני אקח גלולות!! אין דרכים אחרות? למה הנשים תמיד צריכות לכפות על זה.. אני לא מבינה......!!

אני שמעתי שזה פוגע בפוריות ויש לזה תופעות לוואי ... זה נושא שממש מעיק עלי לאור העובדה שגם אני עם מישהו ש"לוקח את הזמן" .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אנחנו סבורים כמוך.
יש מצוות פרו ורבו. מניעת הריון היא מעשה שנוגד את ההלכה ולכן זוג בתחילת דרכו לא ימנע מלהביא ילדים.
זו שאלה מהותית שחייבת להתברר היטב לפני שאת מתחתנת. אולי אין להתחתן ללא הסכמה בנושא כל כך יסודי כמו לידת ילדים והקמת משפחה.
את צריכה לדרוש מהבחור לקיים פגישה עם רב וללמוד יחד את הסוגיה הרגישה.

בהתייחסות להמשך השאלה - כאשר לפי ההלכה ראוי לדחות הריון - צריך להתיעץ עם רופאת נשים מה הדרך הנכונה לעשות זאת. מלבד גלולה יש עוד אמצעי מניעה וצריך למצוא את הפתרון הכי בריא והכי בטוח.