סכך בשמיטה

חדשות כיפה רבני כושרות 15/09/14 23:32 כ באלול התשעד

שאלה

בס"ד. שלום רב, ראיתי שכאשר גוזמים סכך לצורך הסוכה יש לעשות זאת בשינוי כך שזה שלא ישביח את העץ. אך, אם אני קונה סכך של כפות תמרים, שנקצץ במרוכז ע"י החקלאי ונמכר בכמויות גדולות, כיצד אני יכולה לוודא שהוא נגזם כהלכה ללא חשש של זמירה בשביעית? האם יש על כך פיקוח ? איך מבררים זאת בכל מקום ומקום?

תודה רבה. כתיבה וחתימה טובה.

תשובה

שלום רב,
מבחינת הצרכן אין כל חשש.
אין איסור "נשמר" כי זה לא פרי.
אין איסור "נעבד" כי באסור נעבד מדובר על הפרי שצומח מהמלאכה שנעשתה באיסור.
אין איסור של "זמירה" כי חיתוך הענפים אינו גורם לצימוח הפירות.
בברכת חג שמח!