כפרה על חטא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/09/14 22:24 כ באלול התשעד

שאלה

הייתי עם חברה שלי באוטו ובטעות פגעתי במראה של איזה רכב, לא שמתי לב לסוג הרכב וגם לא לצבעו, ולא ראיתי מה קרה למראה. המשכתי לנסוע ואז חברה שהייתה איתי אמרה לי שהוא קורא לי אבל במקום לעצור המשכתי לנסוע כי פחדתי ועכשיו אני מתחרט על זה ואני רוצה לכפר אבל אני לא יודעת איך ... בבקשה תגיד לי מה לעשות, הרגשות אשמה והחרטה הורגים אותי!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המעשה חמור ביותר.
תשובה מחייבת השבת הנזק וגם חרטה וקבלה לעתיד.
עליך להיות בטוח ששוב לא תנהג כך.
אתה צריך להקפיד מאוד על כל תשלום ופיצוי מכל סוג שאתה מחוייב או תתחייב בעתיד. רק בכך תושלם התשובה שלך.

עליך להעביר את ערך הנזק לטובת הרבים.
עיין בתשובה שלהלן שמביאה מקורות ומסבירה כיצד משיבים גזלה על ידי תשלום לטובת הרבים.
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=62865