בית הדין או בית משפט

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/09/14 11:52 כ באלול התשעד

שאלה

שלום.

רציתי לדעת אם במקרה של גירושין יש חיוב מן התורה לעשות זאת רק בבית דין הרבני. כלומר האם יש איסור להתגרש בבית המשפט לענייני משפחה? אשמח לשמוע גם טעמים לתשובה

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לאחר הנישואים לא יכולים בני הזוג להתחתן עם מישהו אחר.
רק סיום הנישואים על ידי גט יאפשר לכל אחד מבני הזוג להקים קשר חדש עם בן זוג אחר.
גירושים על ידי גט - מסמך כתוב שהגבר נותן לאישה ובכך מסתיים הקשר שהיה ביניהם.

בית משפט לענייני משפחה לא מתעסק במתן גט וגם לא מוסמך לכך. רק בית דין רבני מבצע גירושין.