הלכה,השקפה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/09/14 00:30 כ באלול התשעד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב

שאלתי היא האם זה מקובל שאדם שמשתייך לציבור הדתי לאומי

הנהג על פי הרב עובדיה בהלכה,האם זה לא הופך אותו לחרדי

תודה נועם....

תשובה

שלום!

בוודאי שמקובל! הרב עובדיה הוא מגאוני הדור, ומאחר ואנו כ"כ קרובים - איננו חשים את גדולתו התורנית העצומה, אך פשוט שבעוד 50 שנה הרב עובדיה יוזכר בנשימה אחת עם גדולי הפוסקים מהדורות הקודמים, כמו החיד"א, המשנה ברורה, הבן-איש-חי והכף החיים.

ואינני מבין את הביטוי "הופך אותו לחרדי"? האם יש איזו המרת דת להיות חרדי? תורה אחת והלכה אחת לנו. ואף שיש מחלוקות בהשקפה ואמונה - רב המשותף מהמפריד, וחס ושלום שנאמר שיש הלכה אחת לחרדים והלכה אחת לחרדים.

ואולי פה המקום להעיר על סגנון דיבור מוטעה ומגונה שנשמע בחלק מהציבור שלנו, לפיו החרדים שומרים על המצוות בדקדוק ואנחנו לא צריכים להיות כ"כ חרדים, לשמור כל דבר בהלכה, אנחנו כביכול מאמינים שאפשר להתגמש יותר ולהתחשב בעוד גורמים מלבד ההלכה.

ולא היא! ההלכה היא נר לרגלינו, ודווקא מתוכה אנו רואים את החשיבות באידיאלים תורניים נשגבים כמו ציונות (מצוות ארץ ישראל), התחברות לכלל חלקי העם (ואהבת לרעך כמוך), לימודי חול (כהדרכת הגר"א זצ"ל), צבא ושירות לאומי (לא תעמוד על דם רעך, גמילות חסד, מלחמת מצווה).

כל טוב!