שתילת זרע לפני שנת שמיטה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/09/14 16:01 יט באלול התשעד

שאלה

שלום, האם מותר עדיין לזרוע זרעים של ירקות באדמה (מלפפונים, פלפלים...)? האם מותר לזרוע גרעין של אבוקדו בתוך עציץ לא מנוקב? האם זה משנה אם העציץ בתוך הבית או מחוץ לבית?

תודה מראש, חן

תשובה

בס"ד
שלום רב

1. בירקות שנזרעים, (בזרעים או בפקעות) כגון גזר או תפוחי אדמה, יש לסיים את הזריעה ולהשקות את השטח בהקדם, כדי שתחילת הנביטה תהיה לפני ראש השנה.
2. בירקות הנשתלים ללא גוש, יש לסיים את השתילה ולהשקות את השטח עד כ"ו באלול.
3. בירקות הנשתלים בשתילת תבנית (כגון: "חישתיל"), יש לסיים את השתילה עד ערב ראש השנה. בשעת הדחק אפשר לשתול עד זמן זה גם שתיל שהגוש שלו התפורר.
4. יש לסיים ולשתול לפני השמיטה את כל סוגי הירקות.

עיין
http://www.toraland.org.il/בית-המדרש/שנת-שמיטה-תשעה/שמיטה-לחקלאי/הלכה-למעשה/ירקות-ופרחים.aspx