תנור דו תאי

חדשות כיפה רבני כושרות 14/09/14 15:56 יט באלול התשעד

שאלה

שלום

ברצוננו לקנות תנור חדש שישמש אותנו לאפיה של חלבי ובשרי

אנחנו מתלבטים בין תנור דו תאי לתנור פירוליטי

א. מהם התנאים כדי לאפות חלבי ובשרי בתנור דו תאי?

ב. מה דין פרווה שנאפה באחד התאים?

ג. האם אפשר לאפות במקביל חלבי ובשרי כל אחד בתא שלו?

ג. האם יש עדיפות לתנור דו תאי על תנור תא אחד פירוליטי?

תודה

תשובה

שלום רב,
א. אין תנאים מיוחדים. כל סוג בתא שלו עם התבניות המיוחדות שלו.
ב. דינו כפרווה כאשר הוא נאפה בתבנית פרווה ואין שאריות חלב/בשר הנראות לעין. הטוב ביותר הוא להפעיל את התנור על חום גבוהה משך כ15 דקות לפני שמכניסים את הפרווה.
ג. כיום כן, כי היום התאים נפרדים לגמרי והאדים לא עוברים מתא לתא.
לסיכום- אין העדפה הלכתית בין תנור דו תאי לתנור פירוליטי. אולי יש נקודה אחד שבגללה כדאי להעדיף את הפירוליטי: הכשרת התנור לפסח.
בברכה,