בחירת רב

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/09/14 22:20 יח באלול התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

יש הרבה הגיון ב"עשה לך רב", שלא יווצרו חלוקי דעות בין רבנים. אך איך בוחרים רב? על סמך העדה? אם אני אשכנזיה, חייתי עם גבר ספרדי מעל ל 10 שנים, שנינו חיינו כחיי חילונים. ובעקבות הגירושין התחזקתי בדת. אז בעצם אני אמורה ללכת לרב אשכנזי, ולאיזה רב אמורים ללכת ילדיי (שחיים איתי, אך בקשר עם אביהם)?

בנוסף לעדה, האם יש עוד דברים שמסיעים בבחירת רב?

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אדם צריך לבחור רב שמוסיף לו יראת שמים ומרוממם אותו ומוצא מסילות אל ליבו,

זה לא משנה אשכנזי או ספרדי כי כל רב יודע את הדעות של העדות השונות.

בברכה,

דני ארגמן