צדקה לעמותות צער בעלי חיים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/09/14 21:58 יח באלול התשעד

שאלה

שלום רב!

אין ספק שיש מצוות צדקה.

השאלה היא האם הכסף של הצדקה חייב להגיע לבתי כנסת, או שאפשר לתרום אותו לאחת עמותות, לדוגמא לילדים אוטיסטים, לבית חולים, צער בעלי חיים, או לחילופין לקבצן נדבות?

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

ב"ה

שלום.

אתה לא יכול לתת כספי צדקה למי שאינו זקוק או למי שמתחזה כזקוק.

וגם הגדרת זקוק היא הגדרה אובייקטיבית ולא סובייקטיבית
(להחליף רכב ממשנת יצור 2014 ל 2015 זה נקרא זקוק?)

ישנן מדרגות וסדרי עדיפיות לנתינת כספי צדקה למשל "עניי עירך קודמים לעניי עיר אחרת" הזן את בני ביתו ובניו הקטנים, פדיון שבויים, תלמוד תורה תמיכה באנשים חולים וכדומה

עיין נא גם ברמב"ם הלכות מתנות עניים פרק י סדרי עדיפויות במתן צדקה.

יישר כוח ויהי רצון שבזכות הצדקה תצדק בדין ברחמים רבים שהרי היא זו שמקרעת גזר דינו של אדם.

שנה טובה,

עוזיאל אליהו

.