מנהגי אבלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/09/14 16:12 טז באלול התשעד

שאלה

שלום,

אבא שלי נמצא בשנת אבל על אמא שלו (סבתא שלי) שנפטרה בחודש סיוון.

לאחר 3 חודשים התארסתי ואני מעוניינת לעשות ארוחת אירוסין, הכרות עם המשפחה של החתן.

אנחנו בסה"כ 38 איש שהם רק הקרובים קרבה ראשונה..הורים, אחים, בני זוגם וילדיהם.

האם יש איסור על זה? או האם אבי יכול להשתתף באירוע זה?

כמובן שלא תהיה מוזיקה אלא רק ארוחה מכובדת וצנועה.

אשמח לתשובה כי זה ממש חשוב לי.

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לאשכנזים אסור ולספרדים מותר להקל.
בסעודות שאינם של שמחה למנהג האשכנזים אין משתתפים בשמחות וסעודות מחוץ לבית בכל הי"ב חודש, ובין הספרדים יש שנהגו להחמיר בזה ויש שנהגו להקל כאשר הסעודה היא לא סעודה של שמחה אלא כגון סעודה שעורכים בעסק לכל העובדים וכיוצא בזה.

עייני
http://www.din.org.il/2011/01/19/השתתפות-אָבֵל-בחִינָה-וחופה/