תיקון על הילדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/09/14 16:11 טז באלול התשעד

שאלה

שלום.

בילדותי ( מגיל 10-11 בערך) הייתי נורא שובבה.

הייתי לוקחת להורים פה ושם כסף, כמובן בלי ידיעתם.

הייתי גם לוקחת לעוד אנשים עוד דברים.

כאשר הגעתי לגיל 11.5 בערך הבנתי איזה מעשה רע אני עושה והפסקתי לגמרי-לא לקחת כלום בלי לשאול,אפילו לא ממתקים שזה דבר שלרוב אפשר לקחת בלי לשאול.

בשנה האחרונה, ובעיקר עכשיו, קצת לפני יום כיפור,העיניין הזה מתריד אותי.

אני רוצה להשיב את מה שלקחתי אבל אין לי דרך.

מה אני יכולה לעשות?

האם אני יכולה לשים סכום כסף ( 50 שקל או יותר ) בצדקה במקום?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אינך חייבת על כל מה שנעשה לפני גיל 12 - גיל כניסה למצוות.
מכל מקום אם את רוצה להחזיר, צריך להשיב להורים שלך או למי שלקחת ממנו.
אם את רוצה לתקן עדיף לפייס את ההורים שלך (ואחרים שמהם לקחת) ולהתנצל בפניהם.