גיור בזמן התיכון

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/09/14 16:01 טז באלול התשעד

שאלה

שלום וברכה,

שמי א ואני תלמידת כיתה יב, בחודש נובמבר אחגוג את יום הולדתי ה-18 (הבנתי שבגיל הזה אפשר לעבור גיור ללא תלות בהורים, ההורים שלי מאוד תומכים שאעבור גיור אבל אני מעדיפה לא להעיק).

כל חיי ראיתי את עצמי יהודיה וחשוב לי לעבור גיור כדי להרגיש שלמה עם עצמי.

למרות זאת אני חלוקה בדעתי כיוון שאני חוששת שהלימודים בתיכון והפעילויות בהם אני עוסקת אחר הצהריים(אני פעילה בתנועת נוער) לא יאפשרו לי להשקיע את כולי בגיור והדבר האחרון שאני רוצה זה לעצור את הגיור באמצע.

אשמח לעצה.

יום טוב ותודה מראש.

תשובה

ברוכה הבאה,

גיור הוא ענין של רגע אחד בו האדם מקבל על עצמו להצטרף לעם ישראל ולשמור את כל מצוות ה'.

כיוון ששמירת מצוות היא דבר מאד מכביד בחיי היום יום, ואין מכך דרך חזרה, לכן מצפים ובוחנים את האדם שהוא אכן יודע לקראת מה הולך (לכן חייבים ללמד אותו דוגמאות לעונשי תורה קיצוניים) ובעיקר לבדוק אם הוא שלם בהחלטתו ובכוונתו לשמור תורה ומצוות.

לכן הצעתי לך היא כבר כעת לקיים מצוות בסיסיות:
1. כשרות - תקפידי לאכול רק אוכל כשר גם במקום וגם בזמן. אם זה קשה לעשות זאת בבית אז לפחות תקפידי באופן מוחלט מחוץ לבית (אם אצל הוריך האוכל אינו כך אז אחרי הגיור לא תוכלי להקל גם לא בביתם)
2. שבת - תקפידי כבר מעכשיו שלא לחלל שבתות.
3. צניעות - כל נגיעה בבנים אסורה - תקפידי על כך כבר כעת.

אם בעוד כמה חודשים, בסוף התיכון, תגיעי לבית הדין ותבקשי להתגייר אחרי שהצלחת במשימה זו - אכן הדברים יגיעו אליך בקלות יתירה.

אם לאחר זאת תחליטי שלא להתגייר - תשארי אשה נאמנה לה' אוהבת ישראל.
על פי הנחיות הקב"ה לאדם הראשון - כולם צריכים להקפיד על איסורי בסיסיים שמשמרים את חברת האדם בעולם (איסור רציחה ואיסור גזל וחובת נאמנות לאשתו ועוד)
על מי שהוא יהודי מוטלות עשרות חובות נוספות כמו שמירת שבת, הקפדה על אוכל כשר, חיי משפחה רק אחרי קידושין ועוד)

בברכה ובהצלחה
דוד לוי
לשאלות נוספות 098987548

בברכה ובהצלחה