כשרות

חדשות כיפה רבני בית הלל 11/09/14 10:29 טז באלול התשעד

שאלה

לבעלי משפחה שאינה שומרת כשרות, המטבח אינו כשר וכו'.

אני ובעלי צמחונים (לאחרונה אפילו במעבר לטבעונות).

כך שיוצא בעיקרון שאנחנו לא אוכלים אוכל שאינו כשר, אלא שרק בושל והוגש בכלים שככל הנראה אינם כשרים (למרות שרובם נשטפים במדיח).

האוכל גם לעולם לא מתערבב עם הבשר.

האם לאחר כל זאת, הוא נחשב בצורה כלשהי כשר?

תודה רבה

תשובה

שלום לשואלת היקרה! יישר כח על ההקפדה בדיני הכשרות והשאיפה שלא לאכול שום דבר איסור. הכשרות הינה נדבך יסודי מאוד בעבודת ה' וככזה יש להקפיד לשמור עליו כראוי.
מצד שני, ישנה חשיבות גדולה לאחדות בעם ישראל, אך האחדות מביאה לנו אתגרים גדולים.
ארגון בית הלל כתב מדריך מפורט למצב שבו את נמצאת והקישור נמצא בסוף התשובה.

ולשאלתך,
דיני הכשרות, בניגוד למה שרבים חושבים, אינם עוסקים רק בבשר לא כשר ובתערובת בשר וחלב.
פירות וירקות יכולים להיות לא כשרים במיוחד בארץ ישראל ובמיוחד בשנת השמיטה עקב אי הקפדה על מצוות התלויות בארץ ולעבור על איסורי טבל, שביעית, ערלה ועוד.
ירקות עלים, קמח וקטניות יכולים להיות נגועים בחרקים שעל כל חרק עוברים על 5-6 איסורי תורה.
אוכל שבושל בכלים לא כשרים - אם הכלי היה בשימוש ב-24 שעות האחרונות האוכל נאסר באכילה, ואם האוכל חריף אז אפילו אם הכלי לא היה בשימוש תקופה ארוכה האוכל נאסר באכילה.

בקיצור - לא ניתן להתיר לאכול מזון מבושל שבושל בבית שאינו שומר כשרות.
מזון שאינו מבושל - חלק מהדברים ניתן לאכול בדיעבד וחלק מהדברים גם הם בעייתיים.

להרחבה ולמדריך מפורט - ניתן לקרוא:
http://www.beithillel.org.il/show.asp?mador=