פרחים בשנת שמיטה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/09/14 20:57 טו באלול התשעד

שאלה

שלום,

רציתי לדעת מה דין פרחים בשנת שמיטה שנקנים לקראת שבת וחג או יומולדת?

הבנתי שדין פרחים הוא לא מתחילת השנה, ראש השנה? האמנם?

האם יש הבדל היכן קונים את הפרחים?

מה לגבי עציצים?

תודה

תשובה

שלום וברכה

גם על גידול פרחים חלים דיני איסור עבודות קרקע.
מעבר לכך, יש מחלוקת בין פוסקי דורנו ביחס לקדושת שביעית בפרחים הנותנים ריח.
לפיכך, גם פרחים צריכים להיקנות ממקום בו הם גודלו בהיתר, בעיקר על ידי היתר המכירה, אך גם יש דרכים אחרות.
על כן, אם הפרחים אינם פרחים שנועדו למתן ריח, ויודעים שהם גודלו בהיתר - מותר לקנות; אם לא - אין לקנות, ואין גם לתמוך בעובדי עבירה.
ממתי ? מהזמן שבו גידול הפרחים חייב חרישה, שתילה וכדו'.
זה לא ממש אחרי ראש השנה, אולם איני יודע את צורות הגידול הממוקדות של סוגי הפרחים.

כל טוב