הדלקת מזגן בכיתה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/09/14 10:32 טו באלול התשעד

שאלה

שלום,

אני מדריכה באולפנא מסויימת. בכיתה שאני מדריכה יש מריבות על המזגן. יש בנות שחם להן והן דורשות להדליק את המזגן כי הן לא יכולות להתפשט יותר... ויש בנות שקר להן אך הן לא מסכימות להביא סוודר.

שאלתי היא, האם יש הכרעה הלכתית לענייןהדלקת המזגן במצב כזה?

תודה רבה רבה:)

תשובה

שלום לך

באופן עקרוני, אין בנושא הזה הכרעה הלכתית אלא צריך לחשוב ביחד על פתרון. אני חושב שזוהי הזדמנות לנסות להגיע להסכמה משותפת ולרעיונות יצירתיים. אפשר לשבת עם כולן ולעשות 'תרגיל' - כל צד יצטרך להציג את הטיעונים שלו, אבל גם את הטיעונים של הצד השני.. לאחר מכן, לנסות לעשות 'סיעור' מוחות ולחשוב על פתרון. אולי לעשות יום כך ויום כך? אולי לחלק את היום לשעות כך או כך? אולי יעזור לשים בכיתה מתלה לסודרים ובאופן קבוע הסודרים ישארו שם? כמובן, אפשר להעזר במורות ושאר הצוות החינוכי בשביל להגיע לרעיונות מתאימים ובסופו של דבר, להגיע לשיתוף פעולה בהסכמת כולן

חזקו ואמצו

טוביה
tsbias1@Gmail.com