קשירה בפתיל תכלת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/09/14 19:31 יד באלול התשעד

שאלה

שלום לרב,

נראה לי שקראתי איפה שהוא שגם הרב הולך עם פתיל תכלת בציצית, לכן אני מוצא לנכון לשאול אותו.

אני מעוניין להתחיל ללבוש ציצית פתיל תכלת. אני מתכוון לקנות כבר השבוע או שבוע הבא בע"ה.

אמנם קראתי הרבה על הנושא, אך עדיין אין לי דעה בעניין שיטות הקשירה השונות: רמב"ם, ראב"ד, רדזין וכו'.

עד כמה זה משנה, או - עד כמה קריטית סוגיית שיטת הקשירה?

האם יש זיקה בין כל אחת משיטות הקשירה להשקפה מסוימת ברמה כללית יותר?

תודה רבה ושנה טובה

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה שאני לא מומחה בתחום אני נוהג ללכת בשיטת הרמב"ם, שהוא יסוד הפסיקה בישראל.
נראה לי שאין להתייחס לשאלה זו כשאלה קריטית, ומותר ללכת לאור הפסיקות השונות.

כל טוב