תלונה למשרד החינוך כנגד גן שלא עומד בדרישות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/09/14 18:08 יד באלול התשעד

שאלה

היי

האם מותר לפנות למשרד החינוך במידה והגן לא עומד בדרישות משרד החינוך

לדוגמה שעות פתיחת הגן אינם תואמות את הדרישה של משרד החינוך

תשובה

שלום וברכה

לשאלה רגישה זו יש שלוש שכבות:
שכבה אחת היא החובה ההלכתית לנסות קודם כל ולברר את העניינים עם הגן עצמו, ולנסות לשכנע לעמוד בקריטריונים שצריך לעמוד בהם.
אם זה לא הולך, נוצרת השכבה השניה, והיא שכבת הדין. בוודאי שמותר לפנות למשרד החינוך אם הגן אינו נוהג כשורה. זוהי זכות של ההורים, ואין רשות לגן לפעול בדרך בה הוא פועל, אם אכן כמובן זו המציאות, והגן אינו פועל כשורה. דיני לשון הרע לא באו להגן על מי שאינו פועל כשורה.
שכבה שלישית היא מידת החסד. אם מדובר בבעיה קטנה - מותר גם לוותר. אולם אין חובה לעשות כך אם הדבר באמת מפריע מאוד.

כל טוב ושבת שלום