מסר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/09/14 15:39 יד באלול התשעד

שאלה

ביום חמישי האחרון נחתי בצהריים וחלמתי שמגיע אליי מישהו ומציג את עצמו בשם יונה, לא ראיתי את פניו.. הבן שלי מעיר אותי משינה (היה חולה באותו היום ולכן קיבל שיעורי בית מחבר) ואומר לי שיש שיעורים בתנ"ך והוא לא מוצא את הפרק של יונה.. היום קיבלתי מייל לעבודה ממישהי שאני לא מכירה והנושא "לזכרם של חללי" והקובץ המצורף הוא ספר יונה מהתנ"ך, הבוקר פתחתי את אתר החדשות רוטר וראיתי שארגון דאעש חפר את קברו של יונה הנביא.. האם מדובר בצירוף מקרים או שיש מסר מסוים שמועבר לי

תשובה

שלום וברכה

איך אפשר לדעת ?
אי אפשר לדעת. אף אחד אינו יכול לפענח את מה שאירע.
אולם הדבר אינו אומר שצריך להתעלם.
יכול להיות שזה צירוף מקרים סתמי.
יכול להיות שזה איתות מלמעלה כי כדאי לך במיוחד להאזין וללמוד את המסרים של ספר יונה.
אני מציע, על דרך הספק ולא על דרך הוודאי, להכריע כי כדאי ונכון לתת תשומת לב מיוחדת לספר יונה ולמסרים שלו. שכן, אם זה אכן סימן מלמעלה - נענית לו; ואם לא - אז עשית משהו בעקבות ספר יונה וזה טוב לעצמו.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב