אירוח בחג סוכות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/09/14 14:42 יד באלול התשעד

שאלה

שלום רב

אנחנו גרים בישוב דתי ומנהלים אורח חיים דתי בבית עם הילדים שלנו ,יש לי חברה (עם ילדים ) שהתחתנה עם גוי והם גרים בחו"ל , הם אמורים לבקר בארץ במהלך סוכות .

היא מעוניינת לבקר אותנו בסוכה במהלך החג ,האם מותר לארח אותם ? האם מותר להם להיכנס לסוכה ?

תשובה

שלום וברכה

השאלה מורכבת, בשל העובדה שיש לשאלה זו יותר מממד אחד להתייחס אליו. היא לא הלכתית בלבד, כי אם גם של תנועה,מכיוון ומגמה.
לאמור: לא ניתן להצביע על איסור הלכתי לארח, או להיכנס לסוכה.
אולם, יש היקף רחב יותר לשאלה זו, כיוון שיש במעשה ההזמנה גם תמיכה ולגיטימציה.
על כן, בשאלות כאלה יש לבחון מהי התנועה. אם ההזמנה תגדיל את הזהות היהודית של הילדים, תעצים את הקשר לעם היהודי, תעודד את החברה שלך להעניק להם חינוך יהודי וכדו ׳ - זו סיבה להזמין. אם הביקור יסתיים בדברי נימוסין ובתחושה שבסופו של דבר קיבלו אותה ואת נישואיה לגוי - מוטב שלא.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?
כל טוב