חוב כספי בשנת השמיטה

חדשות כיפה רבני בית הלל 09/09/14 08:43 יד באלול התשעד

שאלה

שלום,

הלוואתי לחברה 700 ₪ לפני כחודשיים בסיוון אחרון תש"ד חשבתי שתחזיר לי אחרי חודשיים, נכון להיום טרם החזירה ואמרה שתחזיר בכסלו תשע"ה האם מותר לי לקחת או בגלל שנת שמיטה למחוק החוב ?

תודה

תשובה

שלום!
ישנה מחלוקת מתי מתרחשת שמיטת כספים. אבל להלכה השביעית משמטת רק בסופה ולכן עליה להחזיר לך את החוב כיוון שלא הייתה עדיין שמיטת כספים.
לקראת סוף השנה הזאת יש לכתוב פרוזבול על מנת שהחובות לא יישמטו.
אם לא תכתבי פרוזבול אז בסוף השנה הזאת החוב יישמט, ואם החברה תרצה להחזיר לך את החוב אז תצטרכי לומר "משמטת אני" ולא לקבל, ואם היא תבקש להחזיר לך בכל זאת מותר לך לקבל, ורוח חכמים נוחה מכך!

התשובה נתנה ע"י הרב אשר פויכטונגר