לא יודע מה לעשות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/09/14 22:05 יג באלול התשעד

שאלה

שלום הרב, אני בן 17 ולומד בכיתה י"ב.

החל מכיתה י' וגם לאורך כיתה י"א, הייתי נוהג פעמים רבות לברוח מהישיבה התיכונית בה אני לומד, אל עבר הבית שלי שהוא קרוב מאד לישיבה. הוא לא רחוק.

עד שבסוף כיתה י"א, הרב שלי תפס אותי והבטחתי לו, שלא אברח יותר.

ועכשיו, בכיתה י"ב יש לנו הרבה מאד "חורים" ושיעורים חופשיים, ואני מרגיש מאד משועמם ושקשה לי לשהות בבית הספר.

יש בידי האפשרות, פשוט להבריז וללכת לביתי מבלי שהרב וצוות ההנהלה ידעו, אולם מצד שני אינני יודע מה לעשות, שכן מילה שלי זו מילה. ואפילו אם אמרתי זה בלי נדר.

תודה הרב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מילה שלך זו מילה - תהיה אמיתי ותעמוד בכך.

אני מבטיח לך שההכרה שיש לך אופי חזק ועצמה נפשית לעמוד במילה שלך תועיל מאוד לחיזוק ההערכה העצמית שלך. זה שכר עצום כנגד המחיר של הוויתור על האפשרות להבריז.

שווה לנסות לשוחח עם הרב שלך ולבקש ממנו שחרור בזמן שיש שיעורים חופשיים וכד'

שנה טובה