פעילות בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/09/14 14:17 יג באלול התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב , האם יש אפשרות לצאת למקומות טיול בשבת כאשר התשלום מתבצע לפני שבת? לדוגמא לצאת לטיול בשמורת טבע בשבת כאשר התשלום מתבצע לפני שבת. ההגעה לשמורה ברגל כמובן .

תודה רבה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין בכך עבירה על מלאכות האסורות בשבת. אבל אדם דתי ימנע מביקור במקומות כאלה משום 'עובדין דחול'.
במקומות כאלה: שמורת טבע, מוזיאון, גן חיות וכד' יש חילול שבת המוני (מכוניות, מוזיקה, צילום, מנגל, מכירת כרטיסים ומכירת מזון) לכן גם אם מקום כזה פתוח לקהל בלי תשלום, אדם דתי לא יכול לבלות שם.