שחרית ותיקין בשעון קיץ

חדשות כיפה רבני בית הלל 07/09/14 22:56 יב באלול התשעד

שאלה

איך מתנהגים בהנחת תפילין ועטיפת ציצית כאשר התפילה מתחילה בחמש עשרים וחמש בברכות השחר וזמן משיכיר הוא חמש וחצי או יותר מאוחר? ואין אפשרות לשנות זמני התפילה . איך יתנהג הש"ץ ואיך יתנהגו המתפללים?

תשובה

למתפללים היקרים!
כיוון שאני מבין מן השאלה שאין אפשרות לאחר במקצת את זמני התפילה, אז העצה למניין כמו שלכם היא להתחיל תפילה ללא טלית ותפילין ולאחר ישתבח לתת למתפללים 2-4 דקות להתעטף בטלית ולהניח תפילין בברכה. שליח הציבור עדיף שיתעטף ויניח תפילין בברכה לפני ישתבח (ועדיף שיניח אפילו לפני שירת הים), כדי שלא יפסיק בין ישתבח לקדיש. אם בכל מקרה מחליפים אצלכם שליח ציבור בין פסוקי דזמרא לישתבח - אולי עדיף, ששליח ציבור אחד יתפלל בלי תפילין עד ישתבח וכולל ישתבח, ובינתיים מי שעתיד להיות שליח ציבור יניח תפילין לפני שירת הים, ובזמן שהציבור מניחים תפילין הוא יאמר שירת הים וישתבח.
מקורות: שולחן ערוך ומ"ב או"ח נג, ג; נד, ג. שו"ת יביע אומר או"ח ד, ז. שו"ת יחווה דעת ב, ח.

התשובה ניתנה ע"י הרב אשר פויכטונגר