אחרי כ''כ הרבה זמן נפלתי ואני לא עצוב

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/09/14 11:40 יב באלול התשעד

שאלה

שלום.

אני שואל מתוך ריקנות.

אני באונ' לומד.

ואני חושב שהתחזקתי באונ'. אני לומד שם תורה גם מתפלל 3 תפילות ביום ציצית ומשתדל להיות הכי טוב שאפשר. ולצערי במיוחד כשיש תקופות מבחנים או לחץ אני ממש משקיע בתפילה והכל..

כעת, אני בחופש עד אוקטובר..

ואני מתחיל להידרדר.

אני עדיין שם ציצית ו3 תפילות ביום, אבל מבחינת שמירת העיניים אני מידרדר..

היום לצערי נפלתי בשמירת הברית אחרי שהמון המון המון זמן לא נפלתי ושמרתי והייתי חזק.

כל הפעמים שנפלתי הרגשתי מגעיל ולא יכולתי לסבול את עצמי.. אבל משום מה היון, אחרי כל הזמן הזה אני מרגיש.. ממרגיש כלום.

אני כאילו עצוב, כאילו לא.. אני מרגיש לא יודע..

אחרי כ"כ הרבה זמן אני מרגיש שעוד פעם אני מתחיל הכל מההתחלה :(

תשובה

לשואל היקר עד מאוד!
כואב מאד, אין ספק שכאשר אנו בונים משהו במשך תקופה ופתאום הבניין שהיה לנו מתמוטט זה קשה ולכן מעריך אותך אחי היקר ולו על העובדה שאספת את עצמך וכתבת את השאלה.
תיארת מצב שכביכול אינך מרגיש, לא מרגיש עצוב לא עצוב אם ננסה "לשבלן" את התחושה אולי ניתן להגדיר אותה כ"בלבול".
וזו אכן התחושה המתבקשת.
בנית במשך תקופה חומה בצורה פעלת עשית שינית וכעת נותר סדק-זה מבלבל.
אבל מה שאני כן רוצה לומר אחי היקר הוא שזה בסה"כ מעיד על מי שאתה.
לרוב אנו מודדים את עצמנו בנפילות שלנו, במפלות ומשום מה אנו תמיד "מצליחים" לשכוח את ההצלחות.
האם כאשר שמרת על עצמך, פרגנת לעצמך על כל יום של הצלחה? האם שמחת בכך? או שזה הפך להיות כמובן מאליו?
ומשום מה נפלת פעם אחת-וזו נפילה, ויש לה משמעות וכמובן שצריך לעשות חושבין אבל לפני החושבין האם נלקח "בחשבון" ההצלחה?

ולגבי הנפילה-הרב קוק אמר פעם מאמר מדהים בעיני-"כשמרגיש האדם שנהרס ברוחניות, ידע שהגיע לו התור לבנית חדש יותר נעלה ונשגב"
הנפילה יכולה להיות שני אופציות-או נקודה שמורידה אותי, שמנחיתה אותי.
או נקודה שממנה אני גדל, שמתוך הקושי, מתוך הבלבול אני עושה "חישוב מסלול" מבין איפה לא הייתי על המשמר ומתחיל לפעול ולהתחזק!
של אוקיי, בניתי בניין היה בו צד מעורער-זה הזמן לבנות בניין מחודש, נעלה ונשגב.

הבלבול הוא טוב-הוא מלמד אותי שאני לא שלם עם המעשה שלי, הוא מראה לי שאני לא במצב של השלמה עם המציאות-עובדה, זה מבלבל אותי, זה לא טבעי לי.
כל עוד אנו בנק´ הזו, נקודה מצויינת-התשובה, הדרך-נמצאת אצלך(היכן אתה צריך להישמר יותר, מה עליך לקבל על עצמך, איך לסדר את הלו"ז שלך, לדאוג לחסימות אינטרנט וכן הלאה וכן הלאה).

ברגע שתמצא את עצמך במקום הבוחר ,ברגע שתחזיר את המושכות של חייך שנלקח ממך, תחזור הנחת, תחזור השמחה.
שוב, כי זה העניין, אנו בחיים מרגישים לא פעם כי אנו שולטים על המצב וכאשר זה מתערער - זה מבלבל בלי ספק .
אבל הפתרון לכך ככל הנראה הוא להחזיר את השלטון לעצמך- הדרך לכך, הבחירות בדרך לשם-טמונות אצלך.

כך שאין כאן מציאות של להתחיל הכל מההתחלה חלילה-גם בור הוא חלק מדרך!!
השאלה היחידה היא: מה אנו עושים איתו?

בהצלחה אחי היקר
אשריך באמת על השאלה ועל כך שאינך מוותר
אתה הרבה יותר מלא מ"ריקני" זה בוודאי.
בשמחה לכל עניין
חנן.
hananab1081@gmail.com