שידוך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/09/14 07:39 יב באלול התשעד

שאלה

אני עוד לא מתחילה לצאת אך מתחילה לברר את הדרך ואת האופן בו ארצה לגדל את ילדי.

א. מה ההבדלים בין בית דתי לאומי קלאסי לבית חרד"ל ?

ב. מה ההבדל בין בחור בישיבת הסדר לבחור בישיבה גבוהה. הסדרניק הוא בדרך כלל פחות דתי ופחות איכותי? האם בחורים מישיבות גבוהות יוצאים לעבוד?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הסטיגמות הן הכללה. במציאות יש הרבה גוונים וסיגנונות. כאשר יוצאים עם בחור צריך לשים לב אליו באופן אישי ולא לתארים החיצוניים. יש בחור שמצהיר על עצמו שהוא חרד"ל ובדברים מסויימים יקפיד פחות, יש בחור שמצהיר על עצמו שהוא רק דתי לאומי ויקפיד יותר.
כך גם בין ישיבה גבוהה והסדר. צריך לברר דברים בסיסיים על כל מי שמציעים לך ולא להסתמך על השייכות הכללית שלו.

אני מציע לך לשים לב לדרישות בסיסיות:
שומר נגיעה
לא מתרחץ מעורב
לובש ציצית
מתפלל שלש פעמים ביום
נוטל ידיים ומברך ברכת המזון
לא יוצא למועדונים
לא שותה לשכרה
אוכל רק במקומות שיש תעודת כשרות

דרך תורנית יותר תתבטא:
קובע עיתים לתורה
מקפיד על תפילה במניין
נמנע מסרטים והצגות לא צנועות
לא שומע שירת נשים

בהצלחה!