טבילה במקווה עם נזם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/09/14 21:59 יא באלול התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני נשואה קרוב ל3 שנים, ובכל פעם שמתקרב זמן הטבילה, חששותי גוברים, מכיוון שעלי להוציא את הנזם. חשוב לי להבהיר שהנזם חשוב לי מאוד וכמעט בכל פעם שאני מוציאה אותו נסתם לי החור, ולכן אינני מוציאה את העגיל או מחליפה אותו אלא במקווה בלבד. דבר זה גורם לכך שהמקווה נהפך לנטל עבורי, לכן רציתי לדעת האם אוכל לטבול עם הנזם?

תשובה

שלום וברכה

ראי https://www.kipa.co.il/ask/show/176321-נזם-ומקווה
ועוד כמה מילים:
שאלתך נוגעת למקום בו מבחינה הלכתית "טהורה" אפשר לטבול עם נזם, בעיקר אם הוא רפוי, ואם הוא אכן סותם את החור, ובין קבלה שהתקבלה במשך הדורות שאנחנו מנסים לטבול ללא חציצה כלל, גם אם מדובר בחציצה שאינה פוסלת את הטבילה.
אולי יהיה נכון לעת עתה לטבול מעט פעמים עם הנזם, כדי להסיר את הייסורים שלך מהטבילה, אולם לאחר מכן לשקול האם לא יהיה נכון "להשתדרג" ולמצוא דרך של טבילה בלעדיו.

כל טוב והרבה שמחה