גזל גוי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/09/14 21:54 יא באלול התשעד

שאלה

הזמנתי מוצר מאייבי(אתר קניות וירטואלי מכל העולם) אומנם לאחר שהמוצר לא הגיע בזמן המשלוח המשוער שנקבע מראש פתחתי תיק באייבי נגד המוכר (כך אייבי יוצרים קשר עם המוכר ומגיעים להסדר..) המוכר שלח הודעה שישנה בעיה במכס והמוצר יגיע עוד כמה ימים , ואכן המוצר הגיע ושלחתי בקשה לסגור את התיק אומנם אייבי משום מה החזירו לי את כל הכסף על המוצר (כ9 דולר) השאלה היא האם צריך להחזיר את הכסף הזה למוכר(ככל הנראה אייבי לקחו ממנו את הכסף) או שזה לא בעיה שלי, לצורך העיניין המוכר הוא ככל הנראה גוי(מיקומו מסין)

תשובה

שלום וברכה

אין משמעות לשאלה האם המוכר הוא גוי, בשל העובדה שגזל גוי אסור, והוא היה אסור גם אם התורה לא הייתה ניתנת כלל, כשבע מצוות בני נוח. לא זו בלבד, אלא שאם הדבר אסור יש בזה גם חילול השם.
אולם, לדעתי אינך חייב לעשות דבר ללא תביעה של הגוי. הסיבה לכך נובעת מכך שכל הדיון ההלכתי מתרחש בין ebay ובין הסוכן, ואין אתה יודע בכלל מה סוכם ביניהם, ומדוע התרחש מה שקרה, ומה טיב החוזה שבין הספק ובין ebay אם מתרחשים דברים כאלה, ואולי חלק מההתקשרות ביניהם הוא ביטוח המכסה נזקים במצב כזה וכדו'.
על כן, אין כאן שום חובה המוטלת עליך.

כל טוב ויישר כוח על הרגישות