ללא נושא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/09/14 11:36 י באלול התשעד

שאלה

שלום רב

אני אנסה לשאול את השאלה הבאה בצורה שתכבד אותי.

מחשש נדר שכן בעבר הייתי קורא תהילים מתחילתם עד סופם במהלך יום שבת ואילו היום פשוט נגמרתי מזה, השבת שלי נראית עגומה לגמרי. נסיון לעשות את זה בחוסר הצלחה מוחלט אם פעם הייתי גומר את כל הספר היום אני בקושי גומר את הפרקים של שבת ואולי יום ראשון. בזמן שבין נסיון לנסיון אני פשוט מעביר את הזמן בבהייה מוחלטת בתקרה או בשעון בציפיה שהסיוט הזה יגמר.

אני לא צדיק גדול והתרת נדרים זה לא משהו שאני יעשה, בית כנסת זה משהו בחגים.

השאלה היא איך יוצאים מהמצב המטורף הזה ומה כן ניתן לעשות? ספר משהו איזה ספר?

תודה מראש

שבת שלום

תשובה

שלום וברכה

בעוד שבועיים, בתפילת שחרית של ערב ראש השנה, עושים כולם ביחד התרת נדרים בבתי כנסת בנוסח האשכנזים, או בערב יום הכיפורים בבתי כנסת בנוסח הספרדים.
זה הזמן ללכת לתפילת שחרית אז, ולהצטרף להתרת הנדרים הכללית.

האם זה מתאים לך ?

כל טוב