אזכרה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/09/14 10:59 י באלול התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב.

סבא שלי נפטר לפני כשנה ו11 חודשים, האזכרה צריכה להיות להיות ב28.10 דיברתי עם סבתא שלי על האזכרה והיא אמרה לי שהיא בכלל לא רוצה לעשות, איך אני אצליח לשכנע אותה לעשות, זה ממש חשוב לי!

ועם בכל זאת לא תסכים איך אוכל אני לארגן את זה( מה צריך- סעודה, ברכות..)

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרגישות.
לכל אזכרה יש חוט שידרה, ויש מעטפת.
חוט השידרה הוא להדליק נר זיכרון ביום שהוא נפטר, לומר קדיש עליו (ואם ב"ה ההורים שלך בחיים - למצוא מישהו אחר שיאמר עליו קדיש), ועדיף שזה יהיה לאחר לימוד כמה משניות לזכרו.
את זה אתה כמובן יכול לעשות.

נהגו לעטוף את האזכרה בסעודה, בברכות וכדו', כל עדה לפי מנהגיה. אם אתה רוצה - אתה יכול לעשות את זה, אולם אינך חייב.

כל טוב ושנה טובה