לדבר בתפילה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/09/14 21:54 ט באלול התשעד

שאלה

היי, רציתי לדעת מה הדינים במקרה של לדבר בתפילה? אני יודעת שבעמידה אסור לדבר בכלל אבל בחלקים אחרים בתפילה זה בסדר רק אם הדיבור דחוף... אשמח לקצת פירוט בעניין

תודה רבה רבה!!

תשובה

שלום רב,
ככלל אין לדבר בבית הכנסת בכל זמן התפילה בדיבורים של חול, ואת הדיבורים שאינם קשורים לבית הכנסת יש לשמור לבית או אל מחוץ לבית הכנסת.

גם כשאיננו נמצאים בבית הכנסת רציפות התפילה היא חשובה, המעמד מול ה' הוא מעמד חשוב, שיש לשקול פעמיים אם להפסיק אותו לצורך משהו אחר.

אני כותב את הדינים הכללים שמתיחסים לשיחת חולין בתפילה (שאינה בבית הכנסת):

למעשה מברוך שאמר שבפסוקי דזמרה, ועד סוף תפילת העמידה, אין לדבר כלל בדיבורים שאינם מעניין התפילה.
בין שמונה עשרה לתחנון, גם כן עדיף לא להפסיק, אך אין זה חמור כמו בתפילה עצמה.
בכל שאר חלקי התפילה, אם יש צורך מותר לדבר גם בדברים שאינם מעניין התפילה.

מקווה שעזרתי,
עקיבא
akivamakshivim@gmail.com

להרחבה:
http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=21775