איגרת הרמב"ן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/09/14 19:38 ט באלול התשעד

שאלה

"וכל אדם יהיה גדול ממך בעיניך: אם חכם או עשיר הוא - עליך לכבדו" עד פה הבנתי, "ואם רש הוא, ואתה עשיר או חכם ממנו - חשוב בלבך כי אתה חייב ממנו, והוא זכאי ממך, שאם הוא חוטא - הוא שוגג, ואתה מזיד."

לא הבנתי למה אני חייב ממנו והוא זכאי ממני, במה אני מזיד?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הוא עלוב, חלש ומסכן. החיים שלו קשים ומלאי ייסורים. לכן אם הוא חוטא אפשר להבין שזה מתוך החיים המרים שלו.
אבל אתה, חייך מבורכים ומוצלחים. מצפים ממך שתהיה מלא רגשות תודה, ומתוך הכרת הטוב תקפיד למלא את כל המצוות כראוי.