תרומות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/09/14 19:12 ז באלול התשעד

שאלה

שלום וברכה,

יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר המון זמן.

יש היום המון אגודות שמתרימות, המון אנשים שדופקים בדלת ומבקשים צדקה, המון קבצנים שמושיטים יד ברחוב ומבקשים....

אני אף פעם לא יודעת למי לתת וכמה לתת.

חייבת להתוודות ולספר שאני במצב כלכלי קשה, אבל מסוגלת לתת כמה מעות מידי פעם.

מטריד אותי לתת כסף לקבצן בלי לדעת לאן הכסף באמת הולך )אולי לסמים חו"ח) אבל יותר מטריד אותי שאם אסרב אולי לא יהיה לו מה לאכול ואולי בכלל הקב"ה זימן לי מצווה גדולה ואני פשוט התעלמתי ולא נתתי.

קשה לי עם העניין, אני יודעת כמה צדקה חשובה וחשוב לי לתת, כי לצערי אני מכירה היטב את הצורך בכסף לפעמים.

אולי מישהו יוכל לעשות סדר עבורי ולומר לי מתי לומר כן ומתי לומר לא? מתי זה נחב לחסד ומתי לעברה?

אם תרמתי כסף למישהו שהשתמש בזה לדברים אסורים האם העוון עלי? אם כן - איך נמנעים מזה?

תודה מראש!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא נותנים צדקה לפני שמבררים, יש הרבה מאוד רמאים גם אם הם מעוררים רחמים, לא נותנים לפי המצפון שאנשים עושים.

כמובן אי אפשר שכל אדם יערוך בירורים מעמיקים לכל אדם, לכן צריך לתת לאדם או גוף צדקה שאת מכירה את את האנשים וסומכת עליהם.

תקבעי מה הסכום שאת נותנת להם, ותתני לפי היכולת, וכל מי שמבקש תאמרי אין לי אפשרות או נתתי כבר את כספי הצדקה שלי.

בברכה,

דני ארגמן