טבילת כלים של מכשיר וופל בלגי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/09/14 10:21 ז באלול התשעד

שאלה

שלום הרב,

מכשיר המשמש להכנת וופל בלגי (דומה בצורתו לטוסטר) האם צריך לטובלו? המכשיר חשמלי אז יש חשש שייהרס במגע עם מים.

תודה.

תשובה

שלום וברכה

יש על כך מחלוקת גדולה בין הרבנים.
למעשה מדובר על אחד משלוש דרכים:
א. לטבול באופן שלא יפגע במכשיר, כגון לייבש אותו מיד עם מייבש שיער וכדו'. יש הטוענים שחייבים לנהוג כך, ויש הטוענים שכלל לא ניתן לנהוג כך, והדבר אך פוגע במכשיר ובאחריות עליו.
ב. לקלקל את המכשיר (זמנית) ואז להתקין אותו מחדש, ובזה ייחשב המכשיר כמי שנבנה על ידי אומן יהודי. רבנים רבים חולקים על ברמת הקלקול הנדרשת, ובעיקר האם מדובר במעשה אומן או במעשה של אדם רגיל.
ג. לטעון כי מבחינה הלכתית מכשירים אלה כלל לא התחייבו בטבילה, בשל העובדה שהם לא ראויים לטבילה.
אינני יודע לומר איזו עמדה מקובלת יותר. לענ"ד נראית העמדה השלישית.

כל טוב